1 vaničkový tvaroh 2 až 3 jablka - raději nakyslejší 1 ks tavený sýr 2 lžíce majolky sůl pepř česnek - dle chuti - cca 3 stroužky majoránka - tou nešetřit
Jablka oloupeme a nahrubo nastouháme, přidáme tvaroh, sýr, majolku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Mažeme na plátky veky. Kdo chce, může přizobit kousky papriky a syrové okurky, případně plátkem vajíčka nebo i plátečkem suchého salámu- ale není nutné. Pomazánka chutná i na chleba.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek